Туристическият информационен център в Кърджали ще бъде с нов облик - като интернет страница и местонахождение на физическия офис. Това каза заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова на днешното заседание на Общински съвет в отговор на предложение на общинския съветник от „Възраждане“ Даниела Петрова за създаването на мобилно приложение за туризма.
Петрова предложи да бъдат заделени средства от определените за туризъм, с които да се финансира изработката на мобилно приложение, в което да бъдат поместени както природните забележителности и археологически обекти, така и местата за настаняване, за хранене, предстоящи културни събития.
„Кърджали има всички предпоставки да започне да продава своя туристически продукт. Идеята е по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи общината“, коментира Петрова.
По думите на заместник-кмета Веселина Тихомирова до месец се очаква да заработи нова интернет страница на Туристическия информационен център, а част от заданието при изработката е в него да бъдат поместени мобилни приложения с QR-кодове на обектите, за улеснение на туристите. 
„Стараем се да обхванем всички туристически обекти, маршрути. Дори ще кажа, че съвсем скоро предстои маркиране на туристическите пътеки, които са около 13. Имайте малко търпение“, призова Тихомирова. Тя допълни, че освен туристическите обекти в сайта и в приложенията, е обхванат и бизнесът. Освен това се очаква Туристическият информационен център да се помещава в нова сграда. Досега офисът му бе на входа на "Арена Арда".