Екипът на Художествената галерия в Казанлък набира 15 доброволци във връзка с организацията на работата по време на Европейската нощ на музеите на 18 май. Това съобщават от културния институт в официалната си фейсбук страница. Те ще оказват съдействие с опазването на временните изложби и постоянни експозиции, подредени в пространствата на институцията. 
Желаещите могат да бъдат и ученици в гимназиален курс на обучение, посочват от галерията. Заявки се приемат в срок до 12 май на имейл [email protected]. От културния институт уточняват, че за всички лица под 18-годишна възраст е необходима декларация за родителско съгласие за участие в инициативата. 
Освен постоянните и временни експозиции, по време на Европейската нощ на музеите от Художествената галерия в Казанлък обещават на посетителите си богата програма от вълнуващи събития. 
Както БТА информира, в предходното издание на инициативата през 2023 година в културния институт имаше откриване на изложба, творчески ателиета, литературно представяне и акустичен концерт.