Пролетен благотворителен концерт „От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново“ събра средства за закупуване на лазерен скенер за Отделението по офталмология на Многопрофилната областна болница за активно лечение (МОБАЛ) „Д-р Стефан Черкезов“. Това каза за БТА Розалина Панова от „Лайънс клуб Велико Търново Янтар", който организира събитието заедно с „Лео клуб" и „Танцова школа Рали“.
От продажба на билети и от спонсорите на проявата бяха събрани 7400 лева, които ще бъдат предадени след Великденските празници на ръководството на болницата. Това е само част от дарението, което общо ще бъде в размер на около 40 000 лева, набавени чрез различни кампании, обясни тя и припомни, че миналата година след такъв концерт организацията дари лампа за фототерапия за отделението по неонатология в МОБАЛ.
В концерта, който се състоя в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", участваха 105 деца – певци, танцьори и инструменталисти от Велико Търново и Горна Оряховица. Изявиха се представители на Детско-юношески танцов ансамбъл „Търновче“, Танцова школа "Рали“ при Военния клуб в старата столица и ученици от СУ „Емилиян Станев“. На сцената излязоха Кристина Енчева, Александър Момински, Ваяна Николова, Антония Вихенбехер, Александър Карабоев и други. Приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев, а организаторите благодариха на участниците в инициативата.