Бутиков камерен концерт ще представят тази вечер водещи музиканти от Симфониета-Враца, съобщиха от културната институция. Той е от цикъла „Солистите на оркестъра“ и в него музиканти, представители на различни инструментални школи, професионално ангажирани в състава на формацията, ще демонстрират майсторските си умения. 
Солисти ще са Хорге Фелипе (тромбон), Мариана Ротару (цигулка), Елина Лагзда (цигулка), Каролина Мендоза (виола), Богумил Хаусенплас (виолончело) и Алехандро Камачо (контрабас).
В програмата са включени Дует за тромбон и контрабас от Едуард Елгар, A nuvem triste за тромбон и струнен квартет от Александрос Ливицанос, La Folia от Антонио Вивалди и  Струнен квинтет в сол мажор от Антонин Дворжак.
Това е втори концерт за тази седмица с участието на Симфониета-Враца. Преди ден бе представен концерта „Обрати“ със солисти: сопраното Ина Кънчева, Василена Серафимова – маримба и Христо Павлов – флейта.
На 30 април ще е Великденският концерт на врачанския оркестър, с участието на сопраното Кристина Олтеан, баритонът Петър Данаилов и румънският хор „Еуфория“. Диригент ще е маестро Иван Илиев.