Празнична програма по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май организират от 61 Стрямска механиизрана бригада в Казанлък. Това съобщиха от военното формирование. Той ще се състои на 29 април на централния площад "Севтополис". 
Програмата включва статичен и динамичен показ на стрелково въоръжения, а празникът ще завърши с концерт на Военния духов оркестър. 
По повод празника военнослужещи от различни гарнизони на страната организират празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май, съобщиха от Министерството на отбраната. Жители и гости на населените места ще могат да се запознаят с техника и въоръжение на Българската армия, да научат повече за професията „военнослужещ“, както и да се насладят на изпълненията на военни духови оркестри.
Началото на събитията в страната е днес в Карлово, където 61 Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високо спортно майсторство. Военен духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев ще поздрави граждани и гости с празничен концерт на площад "20 юли".