Отлага се изборът на обществен посредник на община Казанлък до приемане на нов правилник за дейността му. Това стана известно по време на днешната редовна сесия на Общинския съвет, по време на която съветниците единодушно гласуваха отпадане на точката по избора от дневния ред. 
Отпадането на точката стана след предложение на Пламен Караджов от групата съветници на „БСП за България“. Мотивът му беше, че временната комисия по изготвяне на правилник за дейността на омбудсмана е закъсняла с приемането му. Според него новият обществен посредник е редно да встъпи в длъжност едва след това. По думите му през вчерашния ден са постъпили добри предложения за промени и по тази причина срокът за работа на Комисията трябва да бъде удължен. 
По същата причина беше прието и друго предложение на Караджов за отпадане от дневния ред на предложението за проект за решение относно Приемане на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.
Председателят на Общинския съвет Николай Златанов, който е и председател на Временната комисия за изготвяне на Проект за правилник за организацията и дейността на Общински съвет Казанлък, изрази съгласие с мотивите на Пламен Караджов и отпадането на двете точки беше прието с мнозинство от съветниците. 
Както БТА съобщи, две са кандидатурите за позицията на омбудсман в Казанлък. Това са педагогът Светослава Петрова и икономистът Мария Бресковска -Стоянова. Временна комисия от петима общински съветници, двама представители на неправителствени организации и двама журналисти се запозна с подадените от тях документи. Комисията изслуша двамата кандидати, като на всеки бяха зададени предварително утвърдени въпроси с цел равнопоставеност. След събеседването комисията допусна за гласуване на заседание на Общински съвет и двамата кандидати.