"Осем човека от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и шест от "БСП за България" не се регистрираха в пленарната зала, с което на практика събориха кворума и провалиха възможността сега да гласуваме оставката на Росен Желязков", обяви пред журналисти в парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.
При откриване на заседанието не бе събран необходимият кворум, за да започнат депутатите работа.
Тези хора, които вчера избягаха да се подпишат под нашето искане, а след това взеха подписите на БСП, днес заедно с БСП провалиха кворума,  подчерта Костадинов. По думите му "това е апотеоз на политическото лицемерие, на продажничеството и на предателството в този парламент". Мисля, че това е "достоен позорен завършек на този срамен 49-ти парламент, защото се оказа , че всъщност ПП-ДБ и БСП на практика сега спасиха мандата на Росен Желязков", смята Костадинов.  И добави, че не се знае дали ще бъде събран кворум . Според него има договорка между ПП-ДБ, БСП и ГЕРБ. 
Вчера постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Росен Желязков, внесен и подписан от народни представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" и от "БСП за България".
Правилникът на НС предвижда , че предложението за предсрочно освобождаване на председателя се поставя на гласуване на първото заседание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.