Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание от 14:00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. 
На заседанието ще бъде разгледан проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица, внесен от министъра на труда и социалната политика. Повече от 14 200 безработни са започнали работа през март със съдействието на бюрата по труда, съобщиха от Агенцията по заетостта преди седмица. 
Проект на Решение на Министерския съвет за приемане на Национален план за действие по заетостта през 2024 г., внесен от министъра на труда и социалната политика, също ще бъде разгледан на заседанието.
Ще бъдат избрани и ротационни заместник-председатели на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Служебният кабинет определи на 11 април нови представители на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от правителствената пресслужба. За нови представители бяха определени Людмила Петкова, служебен заместник министър-председател и служебен министър на финансите, и Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика.