Над 150 души се включиха тази вечер в инициативата „Нощ в библиотеката“, организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. Инициативата слага край на 22-дневния „Маратон на четенето“, в който културната институция се включва за 19-и път.
Изключително се радвам, че и през тази година има огромен интерес към нашата инициатива, идват цели семейства, каза за БТА директорът Силвия Павлова и допълни, че се надява всеки да намери нещичко за себе си и да преживее приятни мигове в библиотеката както винаги. „Защото всичко се променя, когато четем“.
В „Тийн залата“ участниците влязоха в ролите на Шерлок Холмс и д-р Уотсън, решавайки загадки за време, а в „Детски отдел“ малки и големи се включиха в креативното строително предизвикателство „Строежко“.
Основната среща тази вечер беше с журналиста Мира Добрева, която представи последната си книга „Светулки за решетките“. Роман за алкохолната зависимост, за отчуждението и великодушието, смъртта и безсмъртието, и за просветлението. „Нощ в библиотеката“ завърши с прожекция на българския филм „Пулсът на танца“, включен в програмата със съдействието на кино „Метропол“.