Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Димитров. Съдебният състав посочи, че съдебно-медицинска експертиза показва, че здравословното състояние на обвиняемия няма как да попречи на изпълняване на поставената мярка и да бъде основание за постановяване на по-лека.  
Съдията допълни, че доказателства са достатъчно, за да се приеме, че Марин Димитров е съучастник в престъпна група за търговия с влияние. Също така съдът счита, че на този етап не може да се направи обосновано предположение за съучастие на обвиняемия към контрабанда на цигари.
Марин Димитров каза пред съдията, че ще окаже пълно съдействие в хода на досъдебното производство. "Подчертавам, че не познавам Петя Банкова, не съм я виждал и не съм разговарял с нея", каза Димитров. Той допълни, че не познава никого от ръководството на Агенция "Митници", нито някой служител на Агенцията. 
Има дефицит на доказателства спрямо обвинението срещу Марин Димитров, каза адвокатът му Любомир Таков. Той допълни, че прокуратурата не е представила нови доказателства спрямо разглеждането на последната мярка по случая. 
БТА припомня, че на бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.