Не е проявено насилие към 104-годишната пациентка във видинската болница. С оглед на възрастта кожата е по-чувствителна, кръвоносните съдове са по-крехки и при поставянето на абокати се наблюдават тези сини петна. Това каза за БТА директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ д-р Ивета Найденова.
Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи и в националните медии с твърдение за това, че 104-годишна жена е била приета в лечебно заведение в града, където е била връзвана и не й била давана храна и вода. 
По думите ѝ пациентката е хранена, както и ѝ е давано вода. Едната ѝ ръка е била фиксирана заради системите. В стаята е имало още една пациентка.
Възрастната жена е приета по планов прием, като първият ден наистина не е имало места в отделението, допълни д-р Найденова. Ето защо пациентката е приета на следващия ден, като е било предложено да остане и придружител, уточни директорът на болницата.
В съобщение до медиите от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ уведомяват, че изпълнителният директор Иванка Динева е назначила по случая извънредна проверка във видинската болница. Тя започва от днес – 23 април, като министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след нейното приключване, посочват от агенцията.