Винаги съм се интересувала от Космоса и това, което ни заобикаля като планета, каза Савина Илиева. Тя е на 15 години и е ученичка в девети клас в Английската гимназия в Русе. Спечелила е пълна стипендия за участие в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey в Измир, Турция – един от двата космически центъра за обучение в света, създаден по модел на НАСА. Илиева се включи в представянето на списание „ЛИК“, посветено на Космоса. 
„Реших да участвам в този лагер, тъй като това е една моя мечта, откакто съм много малка“, отбеляза тя. Илиева подчерта, че иска да помага с открития, както и със събиране на проби. 
„Следите на България в космическите изследвания са много, не е една. Това са полетите на двамата космонавти, апаратурите и научните мисии. Тази програма е свързана с полета на Александър Александров през 1988 г. каза проф. д-р инж. Георги Желев, който е директор на Института за Космически изследвания и технологии в Русе. По думите му българската апаратура, която е в момента около Марс, в орбита около Марс, дава информация за реадиционния фон, за количеството радиация, което един бъдещ космонавт би получил в орбита около планетата.