Ученици от омуртагското село Камбурово гостуваха на председателя на Районния съд в Омуртаг. Домакините – Невяна Захариева и съдебните служители, са посрещнали възпитаници на Основно училище (ОУ) „Христо Ботев“, а поводът за посещението в институцията е професионалният празник на българските юристи, съобщи за БТА директорът Здравка Динчева. 
Днес е Ден на отворени врати на тема "Да опознаем дейността на съда".
Дадената презентация направи силно впечатление на нашите ученици. Запознаха се отблизо с дейността на съда, функциите, структурата, организацията и работата на Районния съд. Придобиха познания за гражданското и наказателното право, каза директорът Здравка Динчева. 
Шестокласниците, под ръководството на Жулиета Мирчева - учител по български език и литература, са представили интерпретация на част от романа „Приказка без край“. Тя е посветена и на празника на детската книга, уточни Динчева.
Облечени в тоги, умело изпълнявайки своите роли, децата са реализирали съдебен процес с изслушване на факти, представени са много доказателства от страна на адвокатите. Съдебният процес е завършил с призив към младите да не се отказват от книгата, да бъдат честни и благородни и да вършат само добри дела.
Професията на юриста е желана от младите хора, затова с радост ги насърчаваме да станат знаещи, мислещи и спазващи законите в името на добруването, допълни директорът Здравка Динчева.