Общо 24 ученици от десет образователни институции от общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионален екологичен форум на тема „Водното богатство на България“, съобщиха от общинската администрация. 
Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград, като всяка година темата е различна. Форумът е посветен на Международния ден на Земята - 22 април.
Участниците представиха любопитни факти за водата, нейната значимост за живота и планетата ни, както и необходимостта от опазването и устойчивото управление на този жизнено важен ресурс. Всеки от тях получи грамота и ваучер за книжарница „Атлас“, осигурен от партньора на инициативата „Семпе-2“ООД. Грамоти получиха и ръководителите на участниците, към които директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева отправи благодарности за това, че подготвят всяка година свои възпитаници за участие във форума.
Учениците бяха поздравени и от заместник-кмета на Разград Елка Неделчева. Тя заяви, че е впечатлена от сериозното гражданско мислене, което учениците показват с участието си във форума. „Вие сте хората, в чиито ръце след няколко години ще е огромната отговорност да се грижите за планетата Земя, така че тя да продължава да бъде все така красива. Дано да стане по-чиста, макар тенденцията да е в обратна посока“, посочи Неделчева. Тя призова младите еколози да продължат да са все така ангажирани с екологичната тема, да не мълчат, а да показват на възрастните къде грешат, допълват от Общината.  
Презентациите на участниците във форума ще бъдат споделени във фейсбук страницата Подкрепа Личностно Развитие  (ЦУТНТ Разград) във видео формат.