Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ направи секцията по хранително–вкусова промишленост (ХВП) към Научно-техническия съюз (НТС) в Монтана.
В зала едно на Дома на техниката се събраха повече от 25 претенденти за първото място. Участваха читалища, организации и индивидуални кулинари от различни места в Северозапада. В изложбата се предлагат ръчно приготвени ястия и сладкиши, повечето направени по стари рецепти, съхранени през годините и претворени от участниците в конкурса. След оценяването предлаганите ястия се продават, уточниха организаторите.
Председател на журито беше Соня Бургуджиева – главен секретар на съюза по ХВП към Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) - София, към оценителите на ястията се включи и кметът на Монтана Златко Живков.
Съюзът на слепите в Монтана взе първото място. Втори са участниците от село Аспарухово, Община Медковец, а на трето място журито класира претендентите от село Липен, община Монтана. Поощрителни награди получиха най–малкият участник -10-годишната Рая Белчева, както и кулинарите от село Кутово, община Видин, и село Салаш, община Белоградчик.
Конкурсът се организира за втора поредна година, като в сегашното издание има повече интерес и двойно повече участници, допълни за БТА Цветко Цветков – секретар на НТС Монтана.