Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев са освободени трима заместник-министри, считано от 22 април, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
Мартин Гиков е освободен от поста в Министерството на иновациите и растежа, а Николай Сиджимов – в Министерството на околната среда и водите. От длъжността заместник-министър на труда и социалната политика е освободен Николай Найденов. 
Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев на 16 април бяха назначени двама заместник-министри в две министерства. Давид Сукалински зае длъжността в Министерството на икономиката и индустрията, а Иван Капитанов беше назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните. 
С друга заповед на служебния премиер Димитър Главчев от 16 април бяха назначени девет заместник-министри в шест министерства. 

Главчев направи и две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на моста министър на земеделието и храните.