Съюзът на писателите на Украйна награди със „специална благодарност“ Любен Дилов-син, съобщават от „Движение Гергьовден“.
Те се позовават на съобщение, публикувано в официалния уебсайт на писателския съюз. Националният съюз на писателите на Украйна изказва своята благодарност на Любен Дилов-младши, известен български писател и общественик, народен представител в Народното събрание на България, за неговия значителен личен принос за укрепване на украинско-българските отношения, гласи текстът на украинската писателска организация. Съобщението е подписано от председателя на съюза Михайло Сидоржевски.
„Още от началото на войната в Украйна, ПП „Движение Гергьовден” се ангажира с хуманитарна и логистична помощ и съвместно с Младежкия ГЕРБ организираха и летен лагер за деца в Поморие, чиито семейства са пострадали от войната“, посочват от „Движение Гергьовден“. Допълват, че на украинската история е посветен и брой на списание „L' Europeo", чийто издател е Любен Дилов-син. Броят е бил съпроводен с книгата „Очерци по история на Украйна“ на Ихор Смешко.
/ ГН