От това действие на Израел не е застрашена военно България, нашите хора в системата за разузнаване и предупреждение следят обстановката. Не се налага да предприемем действия. Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия по повод това, че израелски ракети удариха обект в Иран късно вечерта в четвъртък. Иранските държавни медии съобщиха за експлозия в централната част на страната дни след като Иран извърши ответен удар, като изстреля дронове срещу Израел.
„Това, което нашето разузнаване и нашите органи ни докладва, е, че става дума за ограничен удар от Израел на иранска територия върху военна цел - една военновъздушна база северозападно от Исфахан. Знаем, че има и удари по проксита в Ирак и Сирия, което означава, че това е една решителна демонстрация на Израел, че също може да достигне до територията на Иран“, каза Запрянов. 
Запрянов обясни, че израелският удар по Иран може да се смята за симетричен. Надяваме се, че няма да последва нова вълна от Израел, защото Иран нанесе удари в няколко вълни, за да може тези дронове, крилати ракети, балистични ракети да достигнат по едно и също време територията на Израел, добави той. 
По думите му не е желателно да има широк регионален конфликт в Близкия Изток.  Ние страдаме от цялата тази работа, защото един конфликт между Иран и Израел в Близкия изток ще нанесе вреда на международните отношения и може да доведе до засилване на терористични атаки и в други страни и на нашата територия. Една война там ще рефлектира върху сигурността на нашата страна, каза още Запрянов.