Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който по думите му, умишлено разпореждал инспекции срещу него и го е отстранил, защото е спрял корупцията и се е борел с далаверите в системата. На нарочна пресконференция той направи връзка между проверките и фиш с глоба за превишена скорост, издаден на Йовчев.

Милчев , който в края на 2013 г. беше отстранен от КАТ, заяви, че сам е решил да напусне, след като незаконно бил пратен в резерва и води съдебно дело за това. Той се оплака, че срещу него имало целенасочена кампания и се редували проверка след проверка. Дори за това, че дипломата му била фалшива, какъвто анонимен сигнал имало до депутата Таско Ерменков. Бившият ръководител на столичната пътна полиция искал среща с министъра, но такава така и не се случила.
Милчев разказа случай, при който Йовчев е бил засечен от камера да кара с превишена скорост личния си автомобил. Бил му издаден фиш за глоба от 100 лева. Фишът бил изпратен в МВР, след което върнал и се наложило служителят на КАТ, който го е издал, сам да го плати. Не било ясно с чии пари, но сумата била внесена в банката от същия служител.

Бившият началник на столичния КАТ описа корупцията в МВР като раково заболяване, с което никой не иска да се бори – нямало смелост да се говори за това. Той заяви, че полицаи от Главна дирекция "Национална полиция" ежедневно тормозели катаджии, за да оправят фишове и глоби на свои познати.
Той обяви, че минава в гражданския сектор и създава гражданска академия, която определи като мозъчен тръст. Няколко неправителствени организации вече били готови да се присъединят към структурата.

От МВР потвърдиха пред Нова ТВ, че министър Цветлин Йовчев наистина е бил засечен с превишена скорост, но лично той си е платил глобата. Те отрекоха някой да е пращал служител на КАТ да плаща електронния фиш и определиха изнесената от Богдан Милчев информация като абсолютно невярна.