Обновена е залата за събития на Народно читалище "Иван Вазов" в павелбанското село Долно Сахране, съобщиха за БТА от общинския пресцентър. Решението за ремонта на помещението е взето единодушно от кмета на общината Иса Бесоолу и новоизбрания кмет на селото Мариян Милев, а ремонтните дейности започнаха преди месец.
За подготовката на помещението се включиха и доброволци от Долно Сахране, а общински работници промениха изцяло неговия облик, посочват от администрацията. Премахната е старата подова настилка и на нейно място е излята бетонна плочна, върху която вече има нови плочки. Стените, които дълги години бяха с дървена ламперия, сега са шпакловани и боядисани. Подновена е мазилката и на тавана.
Предстои да бъде обновено и вътрешното оборудване на залата, като очакванията на двамата кметове са това да се случи следващата година. Ще се търсят възможности за ремонт и на покрива на сградата.
„Благодаря на кмета на Общината, че откликна на нуждите на селото ни. Вярвам, че с лекота ще работим с него и занапред. Благодарен съм и на хората от селото, че преди месец се включиха с доброволен труд при подготовката на залата за предстоящия й ремонт”, заяви кметът на Долно Сахране Мариян Милев, който е планирал в програмата си за управление още редица инициативи. Следващата седмица ще започне почистване на улици и тротоари, косене на тревата в двора на църквата и освежаване на входното пространство на храма. Сред приоритетите му е и разширяване на гробищния парк, като в момента Милев продължава работата си в тази посока. Що се отнася до обновената зала при НЧ „Иван Вазов” кметът на село Долно Сахране поясни, че освен за ползване от местния кукерски състав и за различни събрания, както е било до сега, тя ще бъде и нов дом за танцовия състав на селото „Загорче”.
„Ще се радвам тази зала да даде възможност на повече жители на Долно Сахране да я ползват, защото ние я правим за тях”, коментира кметът на Павел баня Иса Бесоолу.