Протестно шествие ще се проведе в съботния ден в Добрич. Поводът е убийството на 56-годишния мъж в парка на града на 7 март тази година. За това съобщават организаторите в социалните мрежи. 
За БТА Станислав Димитров каза, че са получили отговори на част от въпросите, които поставиха към институциите, но това не е достатъчно. Протестът отново ще бъде с искане за справедливост и сигурност. 
Протестното шествие ще започне от началото на парк "Свети Георги" и ще премине покрай мястото на фаталния инцидент, след това ще се отправи към Областната дирекция на МВР в Добрич и Общината. Маршрутът на протеста ще завърши на площад "Свобода". 
БТА припомня, че за убийството от 7 март е задържан 31-годишен мъж от Добрич, който е познат на органите на реда. Бил е задържан за идентични нападения, както и за палеж. Дни преди фаталния случай е нападнал друг мъж. Обвиняемият е лежал за лечение в Център за психично здраве "Д-р Петър Станчев" - Добрич, както и в Държавна психиатрична болница - Карвуна, село Карвуна, община Балчик. 
На мястото на смъртта на 56-годишния мъж бе организирано и поклонение. С протест пред Съдебната палата в Добрич граждани отправиха искания и въпроси към институциите в града.