Създаване на зарядна станция за електромобили гласува и прие Общинският съвет в Свищов. Това бе добавено като допълнителна точка на днешното редовно заседание на общинските съветници, което се излъчваше онлайн.
Точката бе подробно представена от д-р Анелия Димитрова, зам.-кмет на община Свищов и бе приета с 28 гласа „за“, „против“ и „въздържал се“ – няма.
Спешното гласуване на точката се наложи поради причината, че пристигането на електромобила, закупен за нуждите на общинската администрация, ще пристигне по-рано от очакваното, съобщи председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов.
Съветниците приеха и нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Общината.
Сред точките в дневния ред бяха още промяна в състава и ръководството на постоянните комисии към Общински съвет – Свищов, представяне на отчет за управлението и разпореждането с общинската собственост през 2023 г., както и отчет за дейността на Общинския съвет и на неговите комисии за периода 01.09.2023 г. – 31.12.2023 г.
Както БТА писа, в края на миналата година Националният доверителен екофонд финансира закупуването на електромобил за община Свищов.