"Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак", заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод на приетата днес от Столичния общински съвет (СОС) финансова рамка на столицата.
Бюджетът подкрепиха групите на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"). "Против" бяха "БСП за България", "Има такъв народ" и "Възраждане". Към гласовете "против" се присъедини и общинският съветник от ПП "ВМРО – Българско национално движение" Карлос Контрера.
Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, заяви Контрера. Според него бюджетът е необмислен и не гарантира развитие на градския транспорт, инфраструктурните проекти, поддръжката на улиците, чистотата.
ВМРО не подкрепя бюджета, защото "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") не са приели и една десета от предложенията им. Според Карлос Контрера софиянци не могат да очакват нищо особено от Общината през тази година.