Съставът на Експертния съвет към Общинския фонд „Култура“ на Варна бе избран на днешното редовно заседание на Общинския съвет в града. Съветниците дадоха съгласието си техните колеги Даниела Димова и Евгений Станимиров да бъдат постоянни членове. С тях ще работят и няколко външни експерти, които са специалисти в различни сфери на изкуствата и културата. Това са Милена Кънева в сектор „Изпълнителски изкуства”, Страцимир Павлов - „Музика“, Сияна Георгиева - „Архитектура и дизайн“, Красимира Костадинова – „Визуални изкуства, Елица Матеева – „Филмовото изкуство“ и Свилен Енев – „Литература”. Тази година чрез Общинския фонд „Култура“ ще бъдат разпределени за проекти в сферата 1,8 милиона лева.
На заседанието съветниците дадоха съгласието си за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Предвижда се тя да бъде построена върху два имота на ул. „Акад. Андрей Сахаров“ № 16 и на ул. „Върба“ № 24, с обща площ от 22 декара. Тъй като терените са предоставени на Община Варна от държавата през 2016 и 2019 г., 5-годишното право на собственост върху тях вече не е в сила, затова местната администрация е длъжна да ги върне и да предприеме нови процедури за безвъзмездното придобиване на двата имота, стана ясно на заседанието.
Основното училище „Цар Симеон I” във Варна да получи безвъзмездно за управление недвижим имот на ул. „Неофит Бозвели“ № 33, който е публична общинска собственост, определи още Общинският съвет на Варна.