Групата на "Продължаваме промяната - Демократична България ("Спаси София") на практика прие бюджета на ГЕРБ, заяви Иван Таков от "БСП за България" на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) след приемането на бюджета на София за 2024 година.
"Бледорозовата сватба вече е факт", заяви Таков. "Оттук нататък групата на "ПП-ДБ (СС) на практика прие бюджета на ГЕРБ, тъй като, както от ГЕРБ казаха, 95% било припокриването. Те си гласуваха техните бюджети, които сме виждали през годините, за нас няма никаква изненада в това, беше очаквано, коментира Таков. Той е разочарован, че предложенията на БСП, които според него са били добри и разумни, не бяха приети от СОС. След една година ще си говорим за сериозните неизпълнения в този бюджет, заяви Иван Таков. Можеше много да се подобри този бюджет, за мен това е разочарование, допълни той.
СОС днес не прие доклад на групата на БСП с предложения за промени в приходната и разходната част на проекта за бюджет на Столичната община за 2024 година.
Във връзка с предстоящата пролетна ваканция на учениците Иван Таков призова кмета на София да вземе мерки за извършване на дезинфекция в училищата във връзка с увеличените случаи на грип и други респираторни заболявания.