Министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на Madara Bulgarian Property Fund за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере.

Това става ясно от писмо на Добрев, адресирано до потенциалния инвеститор в местността Карадере.

В писмото министърът на ГЕРБ уверява, че акционерите от дружеството ще получат статут за постоянно пребиваване в България, както и да бъдат натурализирани за особени заслуги в икономическата сфера на страната.

БГНЕС публикува пълния текст на писмото:

До г-н Скот Пъркинс

Уважаеми Господин Пъркинс,

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подкрепя инвестиционните намерения на компанията, която представлявате за строителство на ваканционен комплекс Бляк Сий Градънс на територията на община Бяла, Варна.

От Вашето писмо разбираме, че инвеститорите-акционери в дружеството, което ще се търгува на Българската фондова борса, ще имат право да получат статут на постоянно пребиваване, съгласно Закона за чужденците в Република България. Предвид инвестиционните намерения, след реализирането им, тези инвеститори могат да бъдат натурализирани съгласно чл. 16 от Закона за българското гражданство за особени заслуги в икономическата сфера на Република България, без да отговарят на изискванията на чл. 12 от същия закон.

С това писмо Ви потвърждавам, че МИЕТ ще направи предложение за придобиване на българско гражданство на посочените лица от реда на чл. 16 от Закона за българското гражданство пред Министерството на правосъдието и ще съдейства и препоръча молбите за натурализация пред президента на Република България, при условие, че инвеститорите отговарят на всички критерии, съгласно законови разпоредби в България.

С уважение,

Делян Добрев

Министър на икономиката, енергетиката и туризма.