Виктор Калев представя „Грамофонът“ на 28 април в зала 1 на НДК през април, с участието на специални гости – Богдана Карадочева, Силвия Кацарова, Тони Димитрова и Нели Петкова. Те ще изпълнят заедно с актьора незабравими български дуети, съобщават организаторите.
„Детството ми беше един грамофон. Затова така се казва и представлението. Аз не съм обичал да ходя на детски градини, пък родителите ми са ходили на работа. Нямало е кой да ме гледа и те са ме затваряли в една стая, с един грамофон и 10-15 плочи българска музика. И аз цял ден слушах музика на този грамофон. За да не го разваля или да не одраскам плочите, дори не ги сменях – цял ден се въртеше едно и също, само игличката местех отначало. Как да не ги запомня тия песни!?..... А аз някои от изпълнителите дори не ги бях виждал, само песните им бях чувал и си ги представях как изглеждат, какво правят, докато пеят песента, как се държат… Изфантазирвах си образа и си го играех“, казва Виктор Калев по повод „Грамофонът“.
Виктор Калев споделя с публиката своите преживявания, трудностите, надеждите и радостите, като на фона на хитови български песни създава театрално шоу.
Веднага след спектакъла в НДК той започва подготовка за лятно национално турне.
/ДД