Пролетното залесяване на територията на Държавното горско стопанство (ДГС) в Шумен започва днес, в два негови отдела в землището на с. Овчарово, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 
Предстои на територия от 147 декара служители и работници на стопанството да извършат попълване на церова култура. Заради засушаването през последните години прихващането е по-ниско и това налага да се извърши попълване в новата гора. Фиданките, които ще бъдат използвани при залесяването, са закупени от разсадника в Горна Оряховица, уточняват от пресцентъра на СИДП.  
Работата ще продължи и през Седмицата на гората. Лесовъдите от ДГС-Шумен канят всички, които обичат българските гори, да се включат в залесяването на 2 април, както и в почистването на Природния парк „Шуменско плато“ на следващия ден, допълват от пресцентъра на СИДП.
Както БТА информира, служители на Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“ са почистили парка от нерегламентирано изхвърлени автомобилни гуми, строителни и битови отпадъци, но са установили и други замърсени места на платото.