Възрастна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонна измама. Престъпникът - 23-годишен мъж, който е взел торбичката с 10 000 лева, е задържан по-късно в Русе.
Измамата е станала по познатата схема - уж да се помогне на полицията да залови телефонни измамници, като им се дадат исканите пари и ценности, за да бъдат арестувани с веществени доказателства.
Повярвалата 77-годишна жена спазила всички инструкции, но видяла през прозореца как непознат отнася торбичката с парите, която закачила на входната врата към двора на къщата й. Едва тогава започнало да й просветва, че нещо не е наред. Обадила се в истинската полиция и описала мулето, което не успяло да достави плячката на босовете.
Телефонните измамници са се активизирали и в Русенско. Само за денонощие на територията на община Сливо поле са регистрирани 3 случая на телефонни измами, алармираха от местната полиция. Използваните сценарии са различни - на набраните на случаен принцип номера звънят ту „лекари“, ту „полицаи“, ту „прокурори“. По този повод от МВР за пореден път напомниха, че по никакъв повод и с никаква цел не съществува практика при такива акции да се търсят пари от граждани.