Една година съвместна работа с Поля Златилова - психолог, отбеляза сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм - Русе“. Специалистката в сферата на детското развитие и аутизъм, която всеки месец пътува от Варна до Русе, за да помага, да напътства и да мотивира децата и родителите получи топло благодарности от домакините.
За последните 12 месеца се случиха много положителни събития по отношение на това обществото да получава повече информация за аутизма, да се откриват по-широки хоризонти пред децата от спектъра, а родителите от своя страна, като важна и неразделна част от цялостния процес на развитие на своите деца, получават подкрепа чрез организиране и провеждане на родителски групи за взаимопомощ.
Пред сдружението стоят бъдещи проекти, свързани с развитието на спортна дейност на деца със специални потребности, обучение на тясно свързани с аутизма специалисти, както и още съвместни дейности.
„Всички родители от Русе са изключително благодарни за всеотдайното отношение на Поли и практическия й опит, до който се докосват те и техните деца. Искреното пожелание е доброто и успешно сътрудничество между Поли и родителите на деца с аутизъм да продължи напред във времето“, казаха от сдружението.
Всеки, който е съпричастен с начина на живот и проблемите, пред които са изправени децата/хората с аутизъм и техните семейства, може да направи своя принос като се свърже с „Родители на деца и възрастни с аутизъм - Русе“ на официалната Фейсбук страница на сдружението, на имейл: [email protected] или с председателя на организацията Кристина Борисова на тел. 0885 365 932.