Футболистите на „Дунав“ ще излязат утре в 15.30 часа за много важен домакински двубой срещу „Черноморец“ /Бс/. В навечерието на двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, какви са последните новини?
- Вече разбрахте, че при нас дойдоха Самуел Наков Фуентес и Галин Минков. Фуентес е офанзивен играч - може да играе в средата на терена и по дясното крило. Минков е типичен ляв защитник, но се справя добре и като халф.
- Уредихте ли състезателните им права?
- Да, и двамата ще бъдат в групата.
- Вече става досадно, но какво става с дълго чаканата картотека на Радослав Апостолов?
- С нови надежди сме, че проблемът ще бъде решен до ден-два.
- Какво е състоянието на контузения Луис Пахама?
- Вчера тренира за първи път. Казва, че се чувства добре.
- Какво е настроението в отбора след първите два кръга?
- Усещам, че е поспаднало. Затова се опитвам да убедя момчетата, че могат, че трябва да излязат на терена освободени и да играят за удоволствие. Футболът не е за притеснителни хора, още по-малко - за страхливи. Вижте, аз съм убеден, че нашите футболисти имат потенциал и качества, въпросът е да ги разгърнат. През второто полувреме срещу „Спортист“ показаха характер, какъвто трябва да е налице и в събота.
- Какво знаете за „Черноморец“ /Бургас/?
- Отборът на бургазлии не е лош. Всеки тим има обаче добри и лоши страни, така че трябва да знаем къде трябва да бъдем по-настойчиви. Всъщност ние сме в такова положение, че няма да имаме лесен мач до края на първенството.
- В сряда вечерта отборът на „Ливърпул“ излезе в мач от ФА къп срещу „Саутхямптън“ с 10 възпитаници на академията и тимът записа класическа победа от 3:0. И трите дебютни гола бяха вкарани от юноши - един от Люис Кумас през първото полувреме и два от Джейдън Данс през второто. Какво е вашето обяснение, че младежите в Англия са почти готови за голям футбол на крехка възраст, а у нас не се получава?
- Разликата е от небето до земята. Момчетата в Англия мислят само за футбол, защото знаят, че ако се наложат, ще стигнат до големите пари. Работят от сутрин до вечер, учат се, попиват от звездите.
- Нима у нас не мислят да пари?
- По-скоро някои, не всички, мислят за глупости, не толкова за пари. Непростимо е да имаш талант, дар свише и да го пропилееш с несериозно поведение. Но да се върнем към мача с „Черноморец“. В този момент, а и въобще, имаме нужда от феновете. Времето вече е почти пролетно, така че нека колкото се може повече хора да дадат рамо на отбора.