Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб на Локомотив в Пловдив, където обяви, че клубът ще има обновена писта. Повод за посещението му бе проблемът с реновирането на пистата, което е на стойност 200 хиляди лева.
На събитието присъстваха още заместник- министърът на спорта Даниела Дашева и директорът на отдел "Младежки дейности и спорт" в Община Пловдив - Иван Запрянов. Министър Илиев беше посрещнат от президента на лекоатлетическия клуб Атанас Атанасов, мениджърът Веница Атанасова, треньорите Златозар Атанасов и Ивайло Русенов и най-добрите състезателки на Локомотив - Габриела Петрова и Пламена Миткова.
Министър Илиев увери, че проектът за пистата на клуба е одобрен и в най-скоро време тя ще бъде реновирана. 
“Пистата е по проект на министерството на спорта с 50% финансиране. Пловдив е с огромни традиции в леката атлетика и тук са излезли един от най-големите спортисти на България. Има го професионализмът, има и таланти, а сега трябва да се създадат подходящите условия за подготовка”, заяви Димитър Илиев и увери, че ще потърси среща с кмета на града Костадин Димитров, за да бъдат обсъдени и други спортни проекти в Пловдив.
В залата дойдоха и почетният президент на футболния Локомотив - Христо Бонев, както и спортният директор на клуба Илко Пиргов, които подариха на Илиев артикули на "черно-белите".
В рамките на визитата си в Пловдив Димитър Илиев има среща и с пловдивския отбор по хокей на трева, който завърши на второ място на Спешъл олимпикс през миналото лято в Берлин.