186 години от създаването си и 140 години гимназиално образование отбелязва тази година най-старото русенско училище „Христо Ботев“. По този повод на 1 март от 17.30 часа в Доходното здание ще се проведе грандиозен концерт. Очаквайте модерно шоу с професионално подготвени ученици и висококачествен мапинг със заряд да „взриви“ сцената, съобщиха от училището.
Богатата празнична програма е започнала още от 10-и февруари с Ботевски математически празници и състезания. На 26-и февруари във фоайето изложба е подредена изложба с материали от природни науки тема „Уча и творя“, подготвени от ученици от 5-7 клас. Вчера ученици от началния етап изнесоха поетично-музикален рецитал, посветен на Христо Ботев и бе проведена  конференция на тема „140 години гимназиално образование в Русе - мост между поколенията“. Днес второкласници ще се състезават в „Буквоплет“ .
Паралелно текат и два конкурса - за фотография, където ученици представят авторските си снимки на тема „Русе през очите на гордия ботевец“, както и литературен конкурс за есе, писмо, разказ или стихотворение по темите: „Писмо до Ботев“, „Жив е Ботев“ и „Всяко знание е щит и копие“. Наградените снимки от фотографския конкурс ще бъдат включени във виртуална изложба, а победителите от литературния конкурс ще станат ясни на тържествения съвет, който ще се проведе на 1 март.
Празничната програма е реализирана с помощта на училищното настоятелство, концертът е подкрепен от Община Русе и Русенския университет.