След като вълната „Happy“ заля почти целия свят, Русе не остана извън модата и се включи с изключително симпатично клипче, изработено за два снимачни и три монтажни дни. Идеята на феновете е да изпълнят лесните танцувални стъпки на оригинала Фарел Уилямс и да покажат, че могат да са щастливи от любовта и да правят това, което им харесва.
Много се зарадвах на клипчето, което са направили софиянци, и реших, че и ние можем да опитаме и така, от една страна, да се забавляваме, а от друга - да покажем града и хората си, разказа авторът на идеята Светлин Големански. С ентусиазма си той увлича оператора от БНТ Деян Маринов, фотографите Атанас Великов и Цветомир Цветанов, танцьорите от „The Center“ и „Зумба с Криси“, участникът в „Х-фактор“ Иван Радуловски и случайни граждани, за които снимките се превръщат в истинско хепи-изживяване.
Първите топли дни - 15 и 16 март, са определени като подходящи за снимане от бързо сформирания приятелски екип. Локациите са ясни - емблематичните за Русе места по „Александровска“, пред Операта, на площада, до часовника, Вазата в парка, алеите, кея и търговския център „Роял сити“.
Всичко е снимано с фотоапарат - Светлин така пожела и така изпълнихме заданието му, обясни операторът Деян Маринов. Макар като професионалист той да има пълно оборудване, действително в ръцете му е бил само фотоапаратът „Сони“. Не исках големи камери по две причини - харесва ми ефектът на видео от фотоапарат и когато правим непрофесионален клип с непрофесионални актьори, е редно да е непрофесионална и техниката, обясни непрофесионалният режисьор Големански.
Само за няколко часа от пускането на клипчето „We are happy from Ruse, Bulgaria“ в интернет гледанията надхвърлиха 10 000 и продължават главоломно да растат, като само двама от потребителите не са го одобрили.