Гребната база в Лесопарка ще се ремонтира от Министерството на спорта. Парите са 463 524 лева с ДДС и ще бъдат осигурени от Фонда за развитие на регионите.
Тъй като имотът е общинска собственост, вчера съветниците дадоха карт бланш на спортното ведомство да проведе процедурите за ремонта. Точката влезе по спешност, защото 20 март беше последният срок за внасяне на всички документи.
Кметът Пламен Стоилов съобщи пред съветниците, че заслуга за това финансиране имат депутатите Добрин Данев и Таньо Киряков. При визитата на министър Мариана Георгиева в Русе е било договорено още общежитието на закритото училище по зърносъхранение да стане собственост на Спортното училище. Сега то е в активите на Министерството на земеделието. Спортното министерство се е ангажирало още да помогне финансово за благоустройството на спортната база на училището и за разкриване на медицински спортен център с хотелска част.
Общински съветници повдигнаха въпроса за състоянието на другата гребна база - край река Дунав. Кметът Пламен Стоилов обясни, че тя е в много лошо състояние и към нея няма интерес като спортно съоръжение. Тя по-скоро имала шансове да се впише в концепцията за развитие на кея.