Сливенският рефер Димо Димов ще ръководи съботния мач в Габрово между отборите на „Янтра“ и „Дунав“. Димов е 19-и в ранглистата на реферите във Втора лига и през миналия сезон беше замесен в няколко скандала. Негови помощници ще са съгражданинът му Станимир Трифонов и бургаският му съименник Димо Стоянов.
Русенските футболисти са изправени пред труден мач срещу отбор в очевиден възход. Горчив спомен е и двубоят на 13 август миналата година, когато „Дунав“ загуби у дома с 0:3 /два гола на Даниел Младенов и един на Тони Иванов/. Още по-рано, на 13 март, в среща от миналото първенство, дунавци пък разгромиха с 3:0 своя съперник в града на Рачо Ковача /голове на Юго Комано, Емил Янчев, Йордан Димитров/.
Янчев и Комано отдавна не са част от русенския тим, Димитров лекува тежка контузия, а „Янтра“ е доста различен отбор под ръководството на старши треньора Велислав Вуцов.
„Взехме играчи, които не ни струваха скъпо, при това са на възраст под 22 години“, казва Вуцов пред клубния сайт.
В последния мач на отбора при победата срещу „Марица“ в Пловдив с 2:1 съставът на „Янтра“ като имена изглеждаше доста респектиращо. Водач на атаката отново бе голмайсторът Даниел Младенов, който уж щеше да прекрати през зимата състезателната си кариера. В средата на терена сновеше дребничкият и много техничен халф Айвън Ангелов. Ангелов бе в полезрението на русенския клуб преди 2 години, но той премина в ЦСКА 1948, откъдето пък после бе освободен.  
Много силен физически е нападателят Петър Казаков, който работи в атака с Тони Иванов. Казаков е капитан на отбора и обикновено изпълнява дузпите и преките свободни удари. С огромен опит е и полузащитникът Ивайло Михайлов.
Внимание - в халфовата линия, макар и вече основно като резерва, играе Даниел Гаджев. Въпросният футболист може да бъде наречен с чиста съвест най-грубият играч в Първа и Втора лига. Здравето на съперника е последната му грижа. В кариерата си /при това статистиката е до 2021 година/ този човек има 11 червени и 93 жълти картона. Когато беше играч на „Ботев“ /Враца/, за 14 мача получи 13 жълти картона!
В „Янтра“ е и един от синовете на Велислав Вуцов - Петър. По принцип той е опорен халф, но в мача срещу „Марица“ игра като централен защитник.
Ясно е, че като пети в класирането, момчетата от Габрово гледат все по-нависоко. „Дунав“ пък е в такова положение, че всяка точка  като гости ще с голяма цена.
Ще интересно, особено в квадрата, където трябва да мирува скандалджията Велислав Вуцов.