Двойка твърди, че е била пребита от кмета на община Иваново Георги Миланов. Нападението станало на празненство в хотел в Троян в края на миналата седмица. В него участвала компанията на общинския кмет, казва потърпевшият Калоян Жечев.
Той е с множество наранявания по главата и тялото, сред които счупен на две места нос и черепно-мозъчни травми и натъртвания по цялото тяло.
Калоян и приятелката му Пламена Спасова били на почивка в Троян. Отседнали в хотела, чието заведение впоследствие посетили. По думите му той решил да заснеме хоро, на което са се хванали кметът и неговите приятели. Боят започнал след направена забележка от страна на кмета, който не искал да бъде сниман. Мъжът решил да снима забавлението в ресторанта и да изпрати клипове на приятели. Не след дълго обаче на масата му дошъл Георги Миланов, за да му направи забележка, разказва потърпевшият.
„Неочаквано ме удари в скулата, без да го провокирам. После дойдоха и други хора от компанията му и ми нанесоха побой“, спомня си пострадалият, който продължава да е със синина под окото.
Това е и първият път, в който Жечев среща кмета на общината. По думите му, съдейки от поздравите във въпросната вечер, обкръжението му в заведението било от общински съветници и кметове.
„Посегнаха и на мен. Когато отидох да ги разтърва, Георги Миланов ме удари с юмрук по главата. Аз паднах и съм загубила съзнание, нямам и спомен“, казва приятелката на Жечев, която определя Миланов като „изключително агресивен“.
Кметът на Иваново определи случилото се като „лек инцидент между двама мъже“. По думите му той помолил Калоян да не снима с телефона си, но той продължил. Според Миланов и, по думите му, според много други хора, присъствали в заведението, поведението на пребития мъж било неадекватно през цялата вечер.
„След като помолих и жените от компанията му да не ни снимат, той дойде и ми каза да се разберем като мъже. Аз отидох - има свидетели, а след Калоян дойде и негов приятел. Опита с коляно да ме удари в слабините, но ме уцели в коляното ми, защото е по-нисък“, спомня си кметът на Иваново. Георги Миланов блъснал младежа и така започнало всичко.
Калоян Жечев си е извадил медицинско свидетелство и се готви за съдебно дело.