Баскетболистките на „Дунав 8806“ заминаха вчера за Самоков, където ще играят днес от 14.30 часа шампионатен мач срещу „Рилски спортист“. Съдии на този двубой ще са Николай Цинцарски и Светлана Стоянова.
„Нашият отбор изглеждат фаворит, но не бива да забравяме, че „Рилски спортист“ е единственият тим, който съхрани напълно състава си от миналата година. Домакините показват доста симпатичен стил на игра, а американката Ан Фаръл е най-полезната им и опасна състезателка. Трябва да бъдем много концентрирани, защото понякога и дребното камъче може да обърне колата. Подготовката ни през седмицата мина нармално, като заложихме на доста по-големи натоварвания“, каза преди тръгване старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
„Утро“ го попита как ще коментира убедителната победа на „Динамо“ /Курск/ като гост на турския „Боташспор“ с 86:62. Този руски успех означава, че ако баскетболистките на „Дунав 8806“ надделеят с минимум 5 точки разлика срешу туркините на мача в Русе, ще се класират за следващата фаза на турнира Еврокъп.
„На теория всичко изглежда оптимистично, но за да говорим за участие в следващото стъпало на евротурнира, трябва да се справим с туркините. Не казвам, че не е невъзможно, но няма да бъде никак лесно. „Боташспор“ е много сериозен и опитен евробоец“, каза Божков.
В другите два мача от днешната програма на Националната баскетболна лига отборът на „Хасково“ ще бъде домакин на едноличния лидер „Нефтохимик“, а „Берое“ ще играе у дома срещу „Монтана“.