На мястото на бившето родилно на ул.“Николаевска“, което в момента се събаря, ще бъде изграден магазин на „Лидл“. Това става ясно от заповед на главния архитект на Русе Иван Ениманев, с която се одобрява задание и се разрешава изработването на проект за подробен устрийствен план за парцела. Тя е подписана на 8 февруари по искане от ноември миналата година от Борислав Борисов - управител на фирма „Евробилдинг 3000“, която е собственик на имота, и от двамата управители на „Лидл“ Милена Драгийска-Денчева и Бисер Инчовски.
Както „Утро“ писа, старото родилно бе продадено през миналата година на фирма „Евробилдинг 3000“, която спечели наддаването за терена от 4145 кв.м плюс четириетажната сграда със застроена площ от 1105 кв.м с оферта от 2 069 290 лв. На търга за продажба на имота участваше и „Лидл“ с по-скромно предложение. И изглежда двете фирми са се договорили, тъй като проектът за застрояване е „за магазин за хранителни и нехранителни стоки и паркинг“.
Магазинът на „Лидл“ на терена на бившето родилно ще вече шести за веригата в Русе. В последната година тя прави нещо като експанзия в нашия град и към досегашните си три търговски обекта планиара да добави още три. Първият от тях вероятно ще бъде в ритейл парка до „Арена Русе“, който е почти готов. Закупен бе и терен в „Здравец Север“, който бе разчистен, но строителството на магазин още не е започнало. Този на „Николаевска“ също няма да стартира скоро. Започналото на 3 януари разрушаване на сградата, което се извършва от русенската фирма „Дани Раз“ ЕООД трябва да приключи на 3 април. След което има дълга процедура по одобряване на инвестиционно намерение и съласуване с институциите.