Изказване на треньора на Черно море Илиан Илиев след контролната среща между неговия тим и Добруджа, завършила 5:0 за домакините. 
Илиан Илиев (треньор на Черно море) – „Както и друг път сме го казвали резултатите първо лъжат и второ – не са важни. Важното беше да покажем желание и да сме малко по-свежи и пъргави. От тази гледна точка сме доволни. Не съм привърженик на такива разгромни резултати точно преди първенството, тъй като някой път не влияят добре на психиката на футболистите, в смисъл отиваме в някаква друга крайност.
Така че от желанието на всички сме доволни, видяхте, че като направихме смените, като влязат нови хора естествено не са в ритъма на мача и се получат такива неща. Днес се получаваха нещата в атака, но казах – не бива да се залъгваме, тъй като ни предстоят сериозни мачове и там напред нещата се получават на моменти, но трябва и в дефанзивен план малко да сме по-бързи в прехода, с добри играчи, ако им оставиш време да мислят е проблем.“
Запитан дали е доволен от показаното от дошлия на проби в отбора румънски футболист Андреяс Калкан, който игра на левия фланг Илиев посочи - „Ще седнем, ще обсъдим с другите треньор и тогава… Има време, ще разберете, ако решим да го привличаме.“
Последва въпрос дали вече има в главата си титулярния състав за първия мач срещу Лудогорец специалистът посочи, че го няма и има въпросителни предвид на това, че Алекс Фернандес, според това, което има като перспектива и очаквания за трансфер – там са ни съмненията около състава. Но има повече от една седмица от мача, дайте да не избързваме със състави и т.н., важно е да сме живи и здрави, и в сряда започваме да се готвим за мача с Лудогорец, каза Илиев.
Националният селекционер допълни, че Исмаил Иса е контузен, става дума за пресечен мускул, и за да се избегнат усложнения, са го запазили за днешния мач. "Даниел Димов все още е с болки в аддуктора, за съжаление може би ще пропусне първия мач, дано да е готов за ЦСКА-София", каза още специалистът.