20 специализирани машини денонощно почистваха и обработваха срещу заледяване 512 км републикански пътища в областта, съобщиха вчера от областната администрация. Няма затворени пътни участъци, всички пътища са проходими при зимни условия. Обработката на пътните настилки продължава, тъй като поради отрицателните температури има опасност от заледявания. Няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Снежната покривка в областта е 10 см, като на някои места достига до 15 см.
Областният управител Данаил Ковачев поддържа контакт с всички институции и фирми, ангажирани със зимното почистване. Създадена е необходимата организация за реакция в максимално кратки срокове при възникване на аварии. Ковачев призовава шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена със зимните условия скорост, да не предприемат рискови маневри и да не изпреварват снегопочистващата техника.
Граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.