За трета поредна година на Игнажден, в навечерието на светлите Рождествени празници, сдружение „Дунавско сияние“ обяви своите специални награди за значителен принос в реализиране на добротворческите каузи на сдружението през 2023 г.
Призовите отличия са в три категории - „Дарител“, „Партньор“ и „Доброволец“.
В категория „Дарител“ наградените са „Овергаз мрежи“ АД за финансиране чрез Програма „Синева“  на творческия проект „Точка на равновесие“ в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно положение.
Отличено е и Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“ и неговия председател Олена Коцева за финансиране на втора самостоятелна изложба „Ангелите на Алсу“ на талантливата млада художничка Алсу Пейчева /дете с аутизъм/.
В категория „Партньори“ приза получи ръководителят на Двореца на децата в Русе Благовеста Ценова за последователната и цялостна подкрепа при реализиране на проекта „Приказният свят на природата - 23“ - традиционен международен еко конкурс за рисунка със съпътстваща изложба.
В категория „Доброволец“ бе отличена ученичката от ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ Ивайла Узунова за активното участие, като творец-доброволец в различни арт изложения и базари при реализиране на нашата дългосрочна кауза - откриване, насърчаване и развитие на талантливи деца и младежи със специфични потребности.