Още една достолепна русенска сграда - паметник на културата, е обявена за продан. За бившата къща на Искович и Дунавска банка на ъгъла на „Славянска“ и „Добруджа“ собствениците искат 1,25 млн. евро. На партерния й етаж много години се помещаваше Райфайзенбанк, а след като банката бе придобита от КБС, сега на нея е логото на ОББ.       

Сградата е строена в периода 1892-1898 г., по проект на Борис Ханджиев и арх. Спирос Валсамаки. Известна е като къщата на Искович, макар че още в началото на Втората световна война семейството, както и голяма част от русенските евреи, напуска страната.
Историята на сградата е свързана с няколко големи русенски компании, които макар и преминали през много метаморфози съществуват и днес. В тази къща е било седалището на химическата фабрика „Искович и Леви“, която в годините на социализма бе преименувана на „Гаврил Генов“, а сега се казва „Оргахим“. В сградата се се помещавали Българска дунавска банка, барутното дружество „Принц Борис“ /днес „Дунарит“ АД/, както и книговезницата на Едуард Йосиф Риглер /по-късно книговезница „Дунав“, а днес „Дунав прес“/.
По времето на социализма в сградата беше книжарницата за техническа литература „Проф. Асен Златаров“.