Мариян Гребенчарски ще бъде бъде главен съдия на мача ЦСКА 1948 II -“Дунав“, който ще се играе днес от 14 часа в комплекс „Царско село“ в столичния квартал „Драгалевци“. Двата тима ще излязат на терена в неособено добро настроение след домакинските загуби в предишния кръг. Русенските футболисти отстъпиха срещу „Спартак“ /Плевен/ с 0:1, а софиянци бяха разгромени неочаквано тежко у дома с 0:5 от „Спартак“ /Варна/. Тогава за столичния тим игра възпитаникът на русенската школа Реян Даскалов, който по принцип е част от първия отбор.
Есенният мач в Русе завърши с победа за „червените“ - 0:2. Стелян Добрев се разписа през първото полувреме, а Стефан Цонков - след почивката. Този мач обаче можеше да тръгне в съвсем друга посока, тъй като съдията пожали гостите за очевидна игра с ръка в наказателното поле.
„Дунав“ е на осмо място с 26 точки, а „червените“ са 11-и с 24.
„Проблемите при нас са много. Няколко момчета са с вирусно заболяване. Спед тях са Джан Хасан, Никола Колев и Мирослав Будинов. Олег Димитров и Илия Миланов са контузени. Който може, ще играе, който не може, ще остане на пейката. Важното е да се борим и да спечелим нещо“, заяви за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев.
Той потвърди, че украинецът Станислав Нечипоренко ще може да играе едва през пролетния сезон.
Междувременно спортен сайт - при това със седалище в провинцията - написа, че нападателят Иван Колев ще бъде освободен след края на последния мач срещу „Лудогорец II“. Такава информация имаше по-рано и „Утро“, но молба на „синия“ щаб изчакахме коректно официално изявление по темата.
„Как тази новина е стигнала до въпросното издание? Вероятно Колев знае или подозира, че ще бъде освободен и съобщението е негова работа. Ще кажа само, че той продължава да тренира с отбора“, коментира Ковачев.