Иглика Пеева е номинирана с две пиеси за участие Международния фестивал за авторски детски и юношески театрални пиеси и песни „Децата на България“ в САЩ - Чикаго` 2024 г. Покана за участие с постановки на пиесите е отправена от Бойко Антонов, директор на „Академия Христо Ботев“ във Вашингтон - организатор на фестивала. 
Журито на форума е в състав - председател актьорът, носител на „Оскар“ Димитър Маринов и актрисите Лилия Славова и Мадлен Чолакова. Фестивалът се провежда в три части. В първия етап е селекцията на представените авторски произведения, в който Иглика е одобрена с детската пиеса „Изгубената честна дума“ и с юношеската „Ключ за седмото небе“. 
Втората селекция е с представяне на трейлър на реализираните номинирани произведения. Русенската театрална школа „Артистисимо“ участва с постановки на проф. д-р Александър Илиев на двете пиеси и е допусната до финалната трета част на конкурса в Чикаго, където русенци ще играят на 30 март следващата година. 
След края на фестивала цялата група ще посети Ниагарския водопад, ще се представи в Генерално консулство в Ню Йорк, а освен това двете постановки ще бъдат играни и на Академична сцена в Такома Парк, Мериленд.
Академия „Христо Ботев“ е основана през 2014 година и е утвърдена културна институция. Част от дейността й е обучение на деца и възрастни по български език. Наред с това организира концерти и театрални постановки, с които участва много културни събития в САЩ и чужбина. На сцената на академията са излизали някои от най-популярните и обичани български музиканти и артисти Стоянка Мутафова, Валя Балканска, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Дони, „Фондацията“, БТР, „Диана Експрес“, „Щурците“, „Тоника“ и много други. 
В организирането на фестивала помощ оказва и „Малко българско училище“ в Чикаго, работещо за запазване на националната и духовна идентичност на българските деца, родени или живеещи на територията на САЩ. То е основано през 2010 година и е най-голямата българска езикова школа в Съединените щати. Част от  дейността му са концерти, арт работилници, представяния на книги, изложби и спортни състезания, а в освен български език в него се преподават уроци по народни танци, математика, изкуство, хорово пеене, хип-хоп, скулптура и много други.