Областният председател на СДС Драгомир Дамянов, бившият кмет и общинския съветник Елеонора Николова, общинският лидер Станимир Станчев и много от емблематичните лица, симпатизанти и съмишленици на СДС отпразнуваха в механа „Елит“ 34-ата годишнина на синята партия в Русе. 
„СДС постави началото на демократичните процеси през 1989 година и аз съм един от участниците в създаването на тази организация. През изминалия месец се проведоха местни избори, като във всяка община се явихме самостоятелно, за да покажем, че СДС съществува и може да излезе и на парламентарните избори самостоятелно. Постигнахме добри резултати и имаме присъствие в местната власт, но можеше и още повече“, каза областният лидер Драгомир Дамянов.
„Магията на СДС, макар и много посвила се, съществува и е много важно да има хора, които да я държат жива и да дават доказателства, че СДС не е само ООД, търговска корпорация, корпорация по интереси, корпорация за кражби, каквито са останалите партии. Радвам се, че ние сме тук, че имаме дух, воля и че можем да задаваме и сега дневният ред на нашите съграждани. Прегръдката с ГЕРБ е отровна и не дава престиж. По-добре е да се борим самостоятелно, отколкото да даваме сила и подкрепа за много съмнителни формации, които са на път да изчезнат от нашата политическа карта. Това, което ги крепи, са корпоративните интереси и кражбите“, отбеляза в приветствието си Елеонора Николова. 
„Измина поредната трудна година. Отминаха и едни местни избори, на които много хора ни отписваха и ни казаха, че отново се борим с вятърни мелници. Но точно тук  е разковничето, защото преди 34 години СДС събори една вятърна мелница и промени режима, промени България и зададе посоката. Преди 34 не е било по-лесно! Нека всички се съберем, да дадем една нова енергия и нова визия. Сега е време ние, които сме представители в местната власт, да вложим всичките си усилия, знания, опит и да реализираме идеите. Вярвам, че ще успеем, защото не го правим заради келепира, а просто за бъде по-добре от днес“, заяви общинският председател на СДС Станчев.