Едноетажната сграда на ул.“Котовск“, където допреди години се помещаваше дирекция „Местни данъци и такси“, да бъде премахната, а теренът да бъде използван за жилищно строителство, предлага на общинските съветници кметът Пенчо Милков. За терена с площ 1322 кв.м. е получено заявление за учредяване право на строеж от русенската строителна компания „ВИВТ“ ООД.       

От докладната на кмета става ясно, че Общината ще бъде собственик на част от новоизградените жилища, за да провежда социална политика като подпомага и осъществява помощ на социално слаби граждани.
През миналата година дървената сглобяема конструкция с площ 234 кв. м. точно срещу Дойче шуле, където преди доста години русенци плащаха данъците си, бе определена за продажба. Решено бе тя да се предложи публичен търг с явно наддаване и начална цена 152 800 лева, но кандидати не се намериха. Очевидно по-ценен е теренът, върху който тя се намира. За имота има действащ Подробен устройствен план /ПУП/. По плана на град Русе той се намира в жилищна зона с преобладаващо средноетажно застрояване с височини 10 м, 12 м и 15 м.
Русенската „ВИВТ“ ООД вече има зад гърба си изграждането на няколко жилищни сгради. Името й влезе във фокуса на общественото внимание преди три години, когато купи Симовата мелница и я събори, за да изгради там строителен хипермаркет. Проектът обаче така си остана нереализиран.