Държавният куклен театър в Русе представя премиерно тази вечер спектакъла „Магична нощ преди Коледа“. С постановката актьорът Димитър Пишев ще направи своя дебют като режисьор и драматург. 
„Не мога да се нарека режисьор, защото по-скоро това е мой първи опит. Оставам актьор към момента. Това е един много различен и интересен процес. Наистина беше много различно да си от другата страна. Много съм щастлив, че имах тази възможност и благодаря на директора на Държавния куклен театър в Русе Теменуга Хараланова, че ми предостави този шанс“, каза Пишев. 
„Магична нощ преди Коледа“ разказва за силата на вярата и важността на взаимоотношенията между родители и деца. 
„Това е спектакъл, който говори за вярата, за нейната сила, за силата на духа като инструмент за преминаваме през най-различни трудности, за топлината в дома, за семейните традиции и взаимоотношенията между родители и деца“, обясни още Пишев.
Това е и първият спектакъл, в който най-новото попълнение в състава на театъра - Гергана Либова, ще направи своя дебют на русенска сцена. Тя ще си партнира с актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова.
Сценографията и куклите са дело на художниците Георги и Таня Пасеви, а музиката е на Даниел Петров.