Русенската „Експрес Сервиз“ е единственият кандидат за доставката на 9 електрически локомотива за маневри в неелектрифицирани депа по обявената от Министерството на транспорта и съобщенията обчествена поръчка. Тя е с прогнозна стойност 68,36 млн. лева като включва две обособени позиции - по 9 локомотива за електрифицирани и неелктрифицирани депа, плюс поддръжката им за период от 15 години.
Офертата на „Експрес Сервиз“ е за едната обособена позиция за доставка на 9 електрически маневрени локомотива на обща стойност 10 561 455 лева, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал. Фирмата се наема да достави машините в срок от 30 месеца като предлага гаранция за минумум 3 години.
Това в втората такава поръчка на транспортното министерство, след като първата бе спряна от министър Георги Гвоздейков след сигнал на русенската фирма. Както „Утро“ писа, условията в нея бяха нагласени така, че да се гарантира предимството на един конкретен производител - китайската държавна компания, оперираща през завод в Германия. Освен че надуваше цената на локомотивите между 2,5 и 3 пъти, тя изискваше и изграждане на нова ремонтна база, което вдигаше цената до 100 млн. лева.