Актьорът Димитър Пишев прави своя дебют като режисьор и драматург с новия коледен спектакъл на Куклен театър-Русе. От 19 ноември текат репетиции по най-новото празнично заглавие на театъра „Магична нощ преди Коледа“.
Историята разказва за силата на вярата и важността на взаимоотношенията между родители и деца. Приказка, която ни напомня, че през този празничен период, споделената топлина в дома с близките е източник на сила и вдъхновение. Главният герой, малкият Тони, пленен от коледния дух, е готов да преодолее всички препятствия, доказвайки, че вярата може да ни насърчи да се изправим смело срещу всяка трудност и опасност.
„Много вълнуващо предизвикателство“, така определя своите чувства актьорът от русенската куклена трупа, който за първи път стъпва на сцената с авторска детска пиеса. Този новаторски театрален опит за пореден път доказва творческия потенциал на русенската трупа, разгръщайки света на вълнуващите истории за деца.
Това е и първият спектакъл, в който най-новото попълнение в състава на театъра - Гергана Либова, ще направи своя дебют на русенска сцена. Талантливата млада актриса, която постъпи на щат в русенската трупа в началото на месец ноември, ще си партнира на сцената с вече познатите и обичани от публиката актьори Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова.
Сценографията и куклите са дело на талантливия тандем художници Георги и Таня Пасеви, които се утвърждават като едни от малкото останали кукломайстори в България, а музиката е на Даниел Петров от групата „Taking Heed“.
Премиерата на „Магична нощ преди Коледа“ е в петък, 8 декември, от 18 часа. Билетите са вече в продажба.